Google za neprofitne organizacije | Odgovori na često postavljanja pitanja

Šta je Google za neprofitne organizacije?

Google za neprofitne organizacije  nudi kvalificiranim organizacijama pristup besplatnim verzijama plaćenih Google proizvoda i posebne funkcije dizajnirane za neprofitne organizacije. Ovi alati mogu pomoći neprofitnim organizacijama da pronađu nove donatore i volontere, da rade efikasnije, i da podstaknu druge na akciju.

Koji proizvodi su uključeni u Google za neprofitne organizacije?
• Slobodan pristup Google Apps. Niz cloud programa možete koristiti za administraciju u uredima, uključujući gmail, google dokumenti, proračuni, kalendar, prezentacije, forme/ankete, kalendar, chat, drive (sistem za skladištenje cloud datoteka) i  sajtovi.
• Google Ad Grants. Do $ 10.000 AdWords oglašavanje mjesec dana  radi promovisanja  Vaše web stranice na Google.co, kroz ključnu riječ
• Premium pristup YouTube. Povećan kapacitet učitavanja, odabir prilagođenih thumbnail slika, i preklapanje poziv-na-akciju na video.

>> Saznajte više o svakoj od neprofitnih ponuda na stranici Google za neprofitne organizacije

Kako da pristupim Google za neprofitne organizacije?


Ako niste član TechSoup  programa, morat ćete da se registrujete TechSoup  prije nego što možete podnijeti zahtjev za Google za neprofitne organizacije. Kliknite ovdje za više detalja o tome kako se registrirati kod nas.

Ako ste trenutno član TechSoup  programa, morat ćete kreirati/prijaviti se na Google račun.


Zatim idite na Google za neprofitne organizacije http://www.google.hr/nonprofits/join/ i unesite validacijski token*


* Validacijski token vaše organizacije možete dobiti prijavom na TechSoup  račun, zatim kliknuti na karticu na kojoj piše " Validacijski token". Validacijski token izgleda otprilike ovako: 123a4567 @ 1b234c5de6789000.
Ako imate važeći token i imate pravo na Google za neprofitne organizacije program, možete kreirati svoj nalog da se prijavite na Google za neprofitne organizacije!

Ispunjava li moja organizacija uslove za Google za neprofitne organizacije?

Molimo pogledajte Google kriterije podobnosti. Saznat ćete da li Vaša organizacija zadovoljava uslove nakon što podnese svoju aplikaciju Google za neprofitne organizacije.

Da li moramo dobiti potvrdu od   TechSoup da bismo pristupili Google za neprofitne organizacije?

Da, prvo se registrirujte na   TechSoup. Na osnovu informacija i dokumentacije koje dostavite pri registraciji, mi ćemo potvrditi pravni status i aktivnosti vaše organizacije.

Nakon što smo potvrdili Vašu organizaciju, možete podnijeti zahtjev za Google za neprofitne organizacije koristeći validacijski token.

>> Kako se prijaviti na TechSoup.


Koliko traje validacija na TechSoup?

Mi ćemo obraditi Vaš zahtjev i potvrditi Vaš  TechSoup račun u roku od 7-10 radnih dana od dana primanja sve potrebne dokumentacije. Očekujte da ćete dobiti e-mail sa naslovom "Vaša organizacija je kvalifikovana."
Kada Vaš  TechSoup račun bude odobren, možete generirati validacijske tokene u vašem računu  (na Moj račun > Validacijski tokeni).

Šta je validacijski token?
Molimo pogledajte  Najčešće postavljena pitanja

Zašto  TechSoup  provjera podobnosti za Google za neprofitne organizacije?

TechSoup je dio TechSoup Global mreže, koja pomaže da neprofitne organizacije u 89 zemalja pristupe tehnološkim alatima i obrazovanju, koje im je potrebno da lakše ostvare svoju misiju. Širom svijeta, mreža radi sa više od 100 korporacija i fondacija i pruža pouzdan proces za provjeru prihvatljivih organizacija u njihovo ime.

Moja organizacija je trenutno plaća za Google Apps for Business - mogu li zamijeniti?
Da! Molimo pogledajte Google informacije o tome kako da se prebacite na Google Apps za neprofitne organizacije  

Moja dobrotvorna organizacija već koristi Google Ad donacije, YouTube za neprofitne organizacije

Molimo pogledajte Google informacije za postojeće grantove