Microsoft Donation CSP Program

Microsoft vjeruje da tehnologija može učiniti nevjerovatne stvari. Zato podržava hiljade organizacija poput vaše širom svijeta kako bi svakoj pomogla da ostvari svoju misiju. Vaša organizacija može biti mala i služiti jednoj zajednici ili globalna nevladina organizacija (NVO) koja služi milionima ljudi. Bez obzira na to, Microsoft vas želi Vas podržati kroz donacije softvera, obuku i resurse.

Možete dobiti donirani Microsoft softver kao što su Windows, Office i stotine drugih proizvoda za svoju nevladinu organizaciju TechSoup Balkans. TechSoup Balkans naplaćuje malu administrativnu taksu za svaki donirani predmet. Ova naknada podržava upravljanje ovim programom donacija i dodatnim uslugama za organizacije poput vaše.

Koje su verzije Microsoft softvera dostupne?

Nazivi dostupnih Microsoft proizvoda ne uključuju brojeve verzija. Kada primite proizvod, možete odabrati da preuzmete trenutnu verziju softvera ili prethodnu verziju. Koja je verzija aktuelna možete saznati na Trenutne verzije Microsoft-ovih proizvoda stranica. Osim toga, možete preuzeti softver na bilo kojem jeziku koji je dostupan.

Podobnost i ograničenja

Microsoft pruža neprofitnim organizacijama maksimalan iznos donacija proizvoda koje se mogu zatražiti. Nakon 4. aprila 2022. donacije Microsoft softvera više neće biti dostupne. U to vrijeme, organizacije će i dalje moći tražiti snižene proizvode i ponude u oblaku od Microsofta TechSoup Balkans.

Konsultujte se na Microsoft smjernice za ispunjavanje uslova stranici da pregledate da li vaša organizacija ispunjava uslove za učešće u ovom programu.

Licenciranje

Microsoft proizvodi koji se nude preko TechSoup Balkans su proizvodi sa trajnom licencom. Kada zatražite donirani ili sniženi proizvod s trajnom licencom putem TechSoup Balkans,vi zapravo tražite licencu, a ne sam proizvod.

Da biste dobili trajne licencirane proizvode bez Software Assurance-a, koristit ćete Microsoft 365 centar administracije. Da biste dobili trajne licencirane proizvode uz Software Assurance, koristit ćete Serverski centar količinskog licenciranja (VLSC).

Naučite kako preuzeti i upravljati ovim proizvodima.