Cilj Microsofta je da kroz programe građanstva izgradi društveni i ekonomski prosperitet u regionu Balkana.

Područje u kojem Microsoft radi na poboljšanju društvene razlike u državljanstvu je kroz poslove u zajednici. Microsoft je uspješno uspostavio široku mrežu neprofitnih partnera za podršku programima i lokalnim projektima u zajednici koji će većem broju ljudi omogućiti pristup tehnologiji.

Zašto odabrati Microsoft Cloud?

Alat koji se temelji na oblaku može podržati dobrotvorne organizacije, s prednostima u sigurnosti, organizacijskoj kontroli podataka, jednostavnosti upotrebe i povećanoj agilnosti.

Srećom, prelazak na rješenje utemeljeno na oblaku ne mora značiti prekvalifikaciju vašeg osoblja ili volontera. Office 365 i Microsoft 365 omogućavaju vam da koristite iste aplikacije kao i ranije, s pristupom datotekama bilo gdje na mreži.

Dostupno hiljadama organizacija

Za više informacija, Microsoftovi dobrotvorni programi putem TechSoup-a pružaju širok izbor softvera za neprofitne organizacije, dobrotvorne organizacije, vjerske organizacije i javne biblioteke širom regije Balkana.

Da biste vidjeli da li vaša organizacija ispunjava uvjete, pogledajte Microsoft kvalifikacijsku eligibility stranicu.

Na raspolaganju su i Microsoft-ove softverske donacije (on-premise software)

TechSoup potiče organizacije da posjete naš pregled Microsoftovog programa donacija. Ovdje možete saznati o količini proizvoda koje organizacija može zatražiti, posebnim pravilima softvera instaliranim u javnim bibliotekama i posebnim postupcima koje treba slijediti za povrat.

Stranica također daje pregled prednosti i pravila Microsoftovog programa količinskog licenciranja putem kojeg su donirani proizvodi dostupni, zajedno s vezama koje će vam pomoći da pronađete dodatne informacije i na TechSoup i na Microsoftu.